GREATEST KıLAVUZU YANGıN KAPıSı IçIN

Greatest Kılavuzu Yangın Kapısı için

Greatest Kılavuzu Yangın Kapısı için

Blog Article

Binaların gestaltsına normal kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı strüktürsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıhun yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi veya tinsel zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.

ürkü amerikan bar yardımıyla sineerden dışarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı yakınlarında iterek bapyı açabilirler. Bu sayede çok palas ve hızlı bir şekilde acil çıkış binalabilir.

Ayrıca, müstacel çıkış bapsı olarak da adlandırılan bu baplar, şayan şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Malzeme: Yangın kapılarında ekseriyetle çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha rezistanslidir.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları otomatik otomatik olarak kapanarak emniyetliği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Montaj: Yangın bapsı, tamam şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mütehassıs bir ekip tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yangın yönetmeliğinde deyiş edildiği üzere bapların resen kapanması gerekmektedir. Kapıların kendi kendine kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen gestaltlabilmekle yanında elan çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun üs nedeni arsa yitirilmesine özlük Yangın Çıkış Kapısı vermemesi ve elan azca maliyetle nöbetin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare eklenerek strüktürlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Yangın kapıları yangın anında, binalarda bölümler arası yangın intikalini belli başlı bir devir aralığında engellerken aynı anda insanoğluın intikaline imkân sağlayıcı baplardır.

Yangın Bapsı, ivedi durumlarda gestaltdan emniyetli bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve anatomi yaşamını esas vadi, konstrüksiyonların en önemli unsurlarından biridir.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında kötü ve alevlerin başka alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangın bapsı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da malum bu kollar olağan kapı kolu kabilinden kabil.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanların en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını hızlandırmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı genellikle 60 zaman, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 zaman boyunca yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Report this page